3 saker som hjälper din träning

Har du precis börjat träna med inte riktigt vet hur du ska nå dom resultat du strävar efter? Kanske har du till och med tränat ett tag utan att märka just några resultat – något som kan kännas frustrerande. Ska man träna är det viktigt att lägga upp en plan och låta det ta tid, för det tar trots allt tid nästan oavsett vilka resultat man väntar sig.

Nedan följer tre saker du kan göra för att få ut så mycket som möjligt av din träningsresa.

Drick PWO

En anledning till varför resultaten dröjer kan vara för att du helt enkelt inte orkar ta i det där lilla extra under passen. Det är trots allt det som ger och för detta finns effektiva kosttillskott att använda sig av. PWO är en så kallad Pre Work Out drink och är en populär prestationshöjare i träningskretsar – väl värt att prova för dig som vill orka mer och längre.

PWO finns i olika former och från många olika leverantörer. Bland andra Fitnessfrank.com. Det kan vara svårt att veta vad man ska välja men alla ger samma effekt, det vill säga att dom höjer motivationen så att man orkar ta i lite mer under träningen.

Skaffa ett träningsschema

Att dricka PWO, eller Pre Work Out drink, kommer såklart inte vara nyckeln till framgång även om det kan vara en bra hjälp på vägen. För att maxa sin träning är det en klar fördel att ha ett träningsschema att gå efter så att man får en bra struktur i träningen och dom olika passen.

Tränar du till exempel bara armar kommer du givetvis få starkare armar men det kommer inte ge någon större förändring på resten av kroppen. Träningsscheman finns att hitta på nätet, i många fall helt gratis. Det finns även många sidor som erbjuder online coaching, där man kan köpa ett personligt schema utifrån sina egna förutsättningar och mål.

Sätt rimliga mål

Att få resultat av träning tar som sagt tid och är du får hård mot dig själv i början finns en överhängande risk att du kommer ge upp efter bara ett par veckor. Sätt kortsiktiga och långsiktiga mål och se till att skriva ner dessa. Ett mål kan till exempel vara att orka springa 25 minuter istället för 20 eller att orka 2 kilo mer i bänkpress. Sakta med säkert!