Enkla DIY-tips för hemmet

DIY, do it yourself eller gör det själv. Detta är något som är trendigt just nu och man kan hitta mängder av DIY-tips både på nätet och i tidningar. Ofta handlar det om bygg, – och pysselprojekt – helt enkelt om att skapa eller göra om saker på egen hand. Dessutom är det ofta ganska enkla saker som vem som helst klarar av – här får du några tips att använda för att förnya ditt hem!

Enkla DIY-tips med målarfärg

Med en burk färg kan man förändra det mesta och det är därför ett DIY-tips som syns ofta. Här följer några idéer på vad man kan göra.

Måla om möbler

Återbruk och DIY hänger ofta ihop. Många av dom DIY-tips som snurrar runt på nätet och i sociala medier handlar om att förnya sådant man redan har stället för att köpa nytt och något som verkligen kan göra stor skillnad är att måla om möbler. Välj en kulör som får möblerna att sticka ut eller en som gör att dom smälter in – båda alternativen ger snygga resultat.

Sätt färg på listerna
Vita lister är nog det vanligaste men något som är väldigt trendigt just nu är att måla listerna i samma färg som väggen – även om det är en väldigt mörk och murrig färg. Har du en skvätt väggfärg över sedan du målade väggarna kan det alltså vara en bra idé att måla in även listerna. Do it yourself, våga måla dina lister!

Färg och bikarbonat

Ett annat roligt DIY-tips för dig som tröttnat på krukor, vaser och andra inredningsdetaljer är att måla även dessa. Det är ett billigt och enkelt sätt att förnya och mycket bättre än att köpa nytt.

Det enda du behöver är en skvätt färg och en burk bikarbonat. Blanda ihop dessa två till önskad konsistens och måla omaka krukor och annat så dom blir enhetliga. Bikarbonaten ger en häftig struktur och gör dessutom att färgen fäster på dom flesta typer av material.

Hitta fler tips

Det finns som sagt mängder av DIY-tips till hemmet att hitta, både på nätet och i tidningar. Det förstnämnda är kanske smidigast för dig som letar efter specifika tips då det är väldigt enkelt att söka, både via sökmotorer och i sociala medier. Några av dom vanligaste sökningarna är:

  • DIY vägghylla
  • DIY taklampa
  • DIY sänggavel

Vad blir ditt nästa gör-det-själv-projekt?