Hälsobloggen för dig som vill må bättre

Godhälsa.nu är hälsobloggen som passar bra för dig som vill ta tag i den hälsa en gång för alla. Kanske behöver du tips och råd om vad bra hälsa egentligen är, och vad som påverkar den? Då är det här en bra plats att börja på. Med rätt kunskaper och en liten dos inspiration är det enklare att komma igång, oavsett vilka förändringar man står inför.

Mer om hälsobloggen god hälsa

Den här hälsobloggen, godhälsa.nu, är en plats där man kan läsa om både fysisk och psykisk hälsa, och vad det är som påverkar båda delarna. Du kan läsa om vikten av att motionera – hur det faktiskt påverkar kroppen både på ett fysiskt och ett psykiskt plan, samt hur maten man stoppar i sig påverkar.

Hälsobloggen presenterar också en sammanfattning av vad folkhälsa är och betyder och Sverige, samt hur man arbetar för att alla ska nå dit.

Sidans kategorier

Att läsa texterna på den här hälsobloggen kan vara en ögonöppnare för många. Man skriver bland annat om det välkända fenomenet ”det kommer aldrig hända mig” men om sanningen ska fram så går ingen säker när det kommer till hälsa och sjukdomar – inte ens den som lever efter konstens alla ”regler”.

Dom kategorier från finns att hitta på hälsobloggen god hälsa, och där man kan grotta ner sig ordentligt i olika saker som påverkar hälsan, är:

  • Fysisk hälsa – Här finns tips och råd för den som behöver ta tag i sin fysiska hälsa – kanske genom att börja ta promenader eller genom att stärka kroppen med styrketräning. Du kan också läsa om varför det är så bra att röra på sig, vilket kan vara inspirerande nog för att börja!
  • Maten och hälsan – För mycket skräpmat? Då är det här en kategori för dig. Läs om olika typer av mat, så som fisk och kött, och varför det är bra eller dåligt för din kropp.
  • Fakta om fetma – Läs mer om fetma – något som drygt 500 miljoner människor i världen liter av. Här kan du även läsa om vilka negativa effekter just fetma har på kroppen, vilka sjukdomar som är vanliga som följd samt tips på hur man som barnfamilj kan göra för att göra måltiderna i hemmet lite nyttigare, och lite bättre, för alla.