Kemisk peeling har flera fördelar för din hy

Inom världen av hudvård har kemisk peeling på senare år fått ett rykte om sig att vara ett kraftfullt verktyg. Så är också fallet om du vill kunna ta itu med något av flera olika hudbesvär, såsom akne eller tecken på åldrande. De produkter som säljs inom denna kategori är kemiska lösningar som du applicerar på huden för att exfoliera och föryngra din hy. Fortsätt att läsa för att få mer information om denna spännande produktkategori!

4 fördelar med att använda en kemisk peeling

Funderar du på att använda en kemisk peeling på din hy? Om så är fallet kanske du redan vet att detta för med sig bland andra följande fördelar:

  • Ljusare hy. En av de mest påtagliga effekterna av att använda en sådan här produkt är att din hy blir ljusare och mer glansig. Denna effekt uppnås genom att det övre lagret av döda och tråkiga hudceller avlägsnas. Istället lyfts ett nytt lager med fräsch och frisk hud fram. Därmed ser din hud lite ljusare ut efter behandlingen och hudtonen blir även lite jämnare.
  • Fina linjer och rynkor slätas ut. En annan fördel med att använda en kemisk peeling är att den kan släta ut fina linjer och rynkor på ett bra sätt. När du peelar din hy stimuleras nämligen kroppens produktion av kollagen, ett protein som ser till så att huden är elastisk och fast. Därmed får du en slätare och mer ungdomlig hud vilket gör att tecknen på åldrande blir mindre tydliga.
  • Akne och ärrbildning behandlas. När du peelar din hud kan du även få en effektiv behandling mot akne och ärrbildning. I samband med exfolieringen öppnas nämligen porerna upp och ansamlingar av fett och döda hudceller avlägsnas. Dessutom främjas den process där kroppen bildar ny hud, vilket gör att akne och ärr kan bli mindre synliga.
  • Du blir mer mottaglig för hudvårdsprodukter. En annan fördel är att din hud blir mer mottaglig för olika hudvårdsprodukter. För när det yttre lagret av döda hudceller avlägsnas kan din hy enklare absorbera de olika produkterna. De tränger djupare in i huden och ger dig därmed en mer effektiv behandling.