Läs mer om en sund livsstil hos Cosmena

Håravfall är ett tillstånd som ofta förknippas med åldrande, men i själva verket kan det drabba vem som helst oavsett ålder. Tillståndet kan inträffa på grund av olika faktorer, såsom genetik, stress, hormoner eller en bristfällig kost. Även om det är naturligt att tappa ett mindre antal hårstrån varje dag kan ett överdrivet håravfall vara ett besvärligt problem. Många personer drabbas årligen, men det finns åtgärder som du kan vidta. Läs mer om en sund livsstil hos Cosmena för att få reda på hur du kan motverka ditt håravfall!

Läs mer om en sund livsstil hos Cosmena för att motverka ditt håravfall

Vilka åtgärder kan man då vidta för att motverka håravfall? Dessa är några exempel på sådant som du kan göra:

  • Äta en balanserad kost. Hår består till stor del av protein, och det är därför viktigt att du äter en proteinrik kost för att främja ditt hårs hälsa. Magert kött, ägg, fisk och baljväxter är allesammans utmärkta proteinkällor som kan hjälpa ditt hår att växa sig stort och starkt. Dessutom finns det vissa näringsämnen som spelar en avgörande roll för att främja hårets hälsa. Genom att äta en balanserad kost kan du göra mycket för såväl ditt hår som för din övriga kropp.
  • Ägna dig åt fysisk aktivitet. Regelbunden fysisk träning gör mer än att bara hålla din kropp frisk och kry. Träningen kan även främja hårets hälsa. Motion ökar nämligen blodcirkulationen och säkerställer att hårbotten får tillräckligt med näringsämnen, vilket främjar hårväxten. Dessutom bidrar motion även till att minska stress, vilket är en känd orsak till håravfall. Läs mer om en sund livsstil hos Cosmena för att lära dig mer!
  • Ha hälsosamma sömnvanor. En annan konkret åtgärd som du kan vidta för att främja din hårväxt är att ha hälsosamma sömnvanor. Sömn av god kvalitet är en viktig del av en hälsosam livsstil överlag. När du sover arbetar din kropp med att reparera och förnya sig, och detta är även fallet med hårsäckarna. Dålig sömn kan störa denna process och därmed försvaga ditt hår samt med tiden leda till ett ökat håravfall.