Om lösningen på frissigt hår

När du vill motverka frissighet i håret behöver du framför allt göra två saker: se till att ditt hår är återfuktat samt motverka friktion och slitage. Detta kan du göra genom att använda de rätta produkterna och vårda ditt hår på bästa sätt. Framför allt är det viktigt att du tar hand om ditt hår över natten så du undviker att vakna med torrt och frissigt hår. Här berättar vi om Eyracure och deras produkter samt hur du kan använda dem för att motverka frissighet på ett effektivt sätt!

Vad orsakar frissighet och hur kan Eyracure motverka det?

Till att börja med behöver vi kika på vad som orsakar frissighet. Detta för att få en bättre förståelse för problemet och hur vi kan få bukt med det.

Dessa är de vanligaste orsakerna till torrt och frissigt hår:

  • Torrt hår ökar risken för frissighet. Om ditt hår är torrt snarare än återfuktat suger håret åt sig allt fukt som det kommer över. Om ditt hår är vågigt eller lockigt löper du ökad risk att drabbas av torrt hår. Därmed riskerar du också i högre grad att få ett frissigt hår. För när håret är torrt kan frissighet uppstå när håret suger åt sig fukt från omgivningen. Även ett friskt och hälsosamt hår som utsätts för en fuktig miljö kan bli frissigt på grund av att håret absorberar fukt.
  • Friktion kan också orsaka frissighet. Om du stylar ditt hår väldigt mycket riskerar du att skada håret och därav orsaka frissighet. Detta kan bero på såväl friktion från borstar och liknande som värmeskador när du fönar, lockar eller plattar håret. Den höga värmen från hårtorken eller plattången kan nämligen skada håret och orsaka frissighet.

Eyracure har tagit fram hårprodukter som hjälper dig att reparera ditt skadade hår. De återställer därmed håret till den kvalitet som håret ursprungligen hade. Så om du har råkat skada ditt hår på ett eller annat sätt och därför drabbats av frissighet kan du alltså råda bukt på problemet med hjälp av deras produkter. Läs mer om företaget och produkterna på deras webbplats!