Så hittar du yoga i Stockholm

Yoga har under de senaste årtiondena exploderat i omfattning och popularitet. Och det är inte konstigt eftersom det finns något för alla. Nuförtiden är det inte “bara yoga” utan det finns en uppsjö av olika klasser och former. Du kan till exempel finna yoga i Stockholm för specifika målgrupper som för gravida, tonåringar eller varför inte för stela män. Dessutom finns det inte bara olika klasser utan även olika workshops, retreats, onlinecoaching och PT (personlig tränare).

Olika former av yoga i Stockholm

Som vi nämnt finns det idag ett stort utbud av yoga i Stockholm. Nedan följer några exempel:

 • Funktionell medicinsk yoga.
  En yogaform för självläkning som baseras på kundaliniyoga och modern vetenskaplig forskning. Det följer ofta olika teman såsom yoga mot stress eller för bättre sömn.
 • Restorative yoga.
  En yoga där man vilar i 10-20 minuter i olika sköna positioner där kroppen är uppstöttad av exempelvis kuddar och filtar. En yoga där man kan slappna av i både kropp och själ.
 • Reiki Yoga.
  En yoga som kombinerar yogan med reiki (energihealing).
 • Yogalates.
  Yogalates är precis vad namnet antyder, nämligen en kombination av yog och pilates. Målet är bland annat att du ska få bort din stelhet och dina spänningar i kroppen.
 • Yoga Nidra.
  Denna yogaform är en meditativ djupare avslappning som utförs liggandes på ullmattor. Yogan hjälper dig med återhämtning på olika nivåer.
 • YinYoga.
  Detta är en lugnare form av yoga i Stockholm där positionerna hålls i cirka 3-5 minuter för att komma åt leder, bindväv och liknande för att släppa spänningarna i kroppen.
 • Kundalini Yoga.
  En av världens äldsta former av yoga. Här tränar du uthållighet, rörlighet och fokus men också djupavslappning.
 • After Work Yoga.
  En häftig form av yoga som kombinerar uppmjukande övningar med positioner som tränar din styrka och uthållighet. Efter yogan är det dags att få lite förfriskningar och snacks – en perfekt start på exempelvis helgen!

Som du märker finns det en mängd olika former av yoga och det är därför enkelt att finna en yoga i Stockholm som passar just dig och dina behov och önskemål!