Kosttillskott fyller ditt behov av mikronutrienter

I en perfekt värld får du tillräckligt mycket sömn och äter rikligt med frukt och grönsaker varje dag. Om så är fallet finns det väl ingen anledning att ta kosttillskott, kanske du tänker? Fel – sannolikheten är stor att du inte får i dig alla de vitaminer och andra näringsämnen som du behöver. Därför kan du behöva ta dessa tillskott utöver din ordinarie kost. Här finns en uppsjö kosttillskott.

3 anledningar att ta kosttillskott på regelbunden basis

Det finns många skäl till varför du kan vilja ta kosttillskott varje dag. Dessa tillskott är användbara oavsett hur hälsosam din livsstil är i övrigt. Till fördelarna med dessa produkter hör bland annat att de hjälper dig att:

  • Få i dig all näring som du behöver. En överväldigande majoritet av alla människor får inte i sig en tillräckligt näringsrik kost genom att enbart äta mat. De allra flesta av oss har snarare svårt att konsumera alla de vitaminer, mineraler och andra makronutrienter som våra kroppar behöver på daglig basis. Detta kan bland annat bero på att man har en låg aptit, äter en mindre hälsosam kost eller att ens näringsbehov varierar med tiden. Därför kan du behöva ta tillskott utöver kosten som hjälper dig att överbrygga detta gap i ditt behov av näring.
  • Ta upp näringen på äldre dagar. I takt med stigande ålder får din kropp allt svårare att ta upp den näring som du tillför din kropp på ett optimalt sätt. Kroppen klarar helt enkelt inte längre av att bryta ner och ta upp näringsämnen på samma sätt som tidigare. Dessutom kanske du tar läkemedel som du inte använde när du var yngre och dessa kan orsaka obalanser i näringsupptaget. För att motverka detta kan du därför behöva ta kosttillskott som återställer balansen.
  • Tillgodose ditt ökade energibehov. Om du är en aktiv person som tränar mycket har du ett ökat energibehov jämfört med den genomsnittlige individen. Du behöver mycket energi och näring för att hålla dig i form. Kroppen använder nämligen den energi och den näring som du tillför den som bränsle. Av detta skäl bör du göra vad du kan för att återställa dina lager av näring och energi i kroppen.