Fördelar med att ha ett spabad hemma

Om du själv tidigare inte använt eller suttit i ett spabad eller bubbelbad kan det vara svårt att förstå hur skönt och avkopplande det faktiskt är, för det är ingen överdrift då vi säger att spabad verkligen kan sätta guldkant på vardagen. Faktum är att det finns väldigt många fördelar med att ha ett spabad hemma, där njutningen känns lika bra oavsett om du installerar ett spabad i Göteborg eller någon annan stad. Fortsätt läsa för att se vår lista på allt positivt som kommer med ett spabad!

Varför ska jag köpa ett spabad?

Som sagt så finns det väldigt många fördelar med att ha ett spabad hemma, och trots att det kan vara en rätt kostsam investering så är det ändå en värdig investering för kropp och själ. Vi har listat de främsta fördelarna med spabad, och varför du bör investera i ett hemmaspa i någon form.

  • Behaglig avkoppling och massage 

Den främsta, och även den vanligaste anledningen till varför man köper ett spabad är för att det ger möjlighet att koppla av på riktigt. Att kunna slappna av och uppleva lugn och ro är otroligt viktigt för vår kropp och själ, något som ett varmt, bubblande och masserande spabad kan hjälpa till med.

  • Gemenskap och umgänge

Ett spabad är inte bara en utmärkt plats för att koppla av, utan att ha ett spa hemma på det sättet är också ett perfekt sätt att umgås med familj och vänner. De allra flesta spabaden rymmer ett flertal personer samtidigt, vilket innebär att man kan kombinera umgänge och sällskap med avkoppling och själsro.

  • Funkar på mindre ytor

Det är inte helt ovanligt att man en dag drömmer om att ha en pool på tomten där man kan njuta av att bada, simma och umgås. Detta är dock ofta en väldigt omfattande investering, som inte bara kräver en stor budget och mycket planering utan som också kräver väldigt mycket tomtutrymme.

Ett spabad är inte alls lika stort, det är betydligt mer behändigt och lättare att placera, samtidigt som du fortfarande kan få en liknande poolupplevelse. Att ha ett hemmaspa är väldigt trevligt, och ofta till och med ännu trevligare än en swimmingpool. Det finns också spabad som kan installeras med simträningsfunktioner och liknande.

  • Bada året runt

En väldigt trevlig sak med just spabad är att de kan användas året runt, oavsett väder och vind. Alla varianter är dock inte gjorda för att användas under vintern eller om det är väldigt kallt, men så länge ni investerar i ett spabad som kan användas utomhus så kan du njuta av ett härligt, varmt och avkopplande bad varje dag!